Afscheid & Rouw

Afscheid nemen van een dierbaar iemand valt zwaar. Je blijft achter, omringd met een gevoel van leegte, eenzaamheid, gemis, verdriet, ... Bodycasting-België.be helpt je graag met het opvullen van deze leegte. Wij maken voor jou een herinnering, die je voor altijd kan koesteren. Een herinnening die je helpt bij je verwerkingsproces. Want iedereen verwerkt het verlies op zijn eigen manier en iedereen gaat hier anders mee om. 

Heb je nog een allerlaatste wens? Wij zijn er om deze, samen met jou, in vervulling te laten gaan.

Is jouw geliefde ongeneeslijk ziek en wens je graag nog een mooie tastbare herinnering te laten maken? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Is jouw geliefde onverwachts overleden? Ook dan kunnen wij jou van dienst zijn en maken we een afdruk ter plaatse. Wij komen bij jou langs in het ziekenhuis, in het woonzorgcentrum, in het uitvaartcentrum, ... 

Hoe gaan we te werk?

Voor het maken van een handbeeld bestaan er twee manieren van werken. De manier van werken hangt af van welk handbeeld jij gekozen hebt; een 'rechtopstaand' of een 'liggend' handenbeeld. Geen nood, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.


Een rechtopstaand handbeeld wordt gemaakt met behulp van alginaat. Alginaat is milieu- en mensvriendelijk, is uiterst veilig en kan dus geen kwaad voor de huid. We mengen alginaat met lauw water, wat heel aangenaam aanvoelt. De handen gaan, in de vooraf geoefende positie, in een emmer gevuld met het alginaat en we wachten tot het 'geleerd' is. Dat wil zeggen dat het alginaat nu een stevige rubberachtige substantie is geworden in slechts 1 minuut tijd. Hierna halen we de handen één voor één uit de mal en laten we je graag ook al eens de binnenkant zien. Je zal versteld staan van wat je te zien krijgt!


Voor het maken van een liggend handbeeld gaan de handen in de juiste positie liggen op tafel. Ook hier wordt gebruik gemaakt van alginaat om de afdruk te kunnen maken. Het 'geleren' van het alginaat gebeurt in minder dan 5 minuten. Bovenop het alginaat komt nog een laag gips, wat het voor ons makkelijker maakt om achteraf op een efficiënte manier aan jouw beeld te kunnen werken. De totale duur van het maken van een liggend handbeeld duurt dus iets langer.


Na het maken van de afdruk, nemen we afscheid van elkaar en gaan we verder aan de slag om van jouw kostbaar moment een tastbare herinnering te maken, voor altijd!

Omdat we er graag iets moois van maken, werken we met een levertermijn van ongeveer 10 weken.

EEN AFSCHEIDSCASTING

Vindt plaats in een rustige omgeving en we werken met uiterst veilige producten en materialen.


Het hele proces duurt ongeveer 30 à 45 minuten (inclusief extra informatie en uitleg).


We zijn zeer toegankelijk voor personen in een rolwagen. Er bevinden zich geen opstapjes voor het betreden van ons atelier en dat maakt het ook aangenamer voor mensen die moeilijk te been zijn.


In uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld een overlijden, ... komen wij ter plaatse, mits het betalen van een kilometervergoeding.


Jouw beeld bestaat uitsluitend uit hars en NIET uit gips. Gips is zeer poreus en wij garanderen jou een beeld dat een leven lang meegaat.

SPOEDCASTING OP VERPLAATSING

OF CASTING AAN HUIS

Wij begrijpen als geen ander, dat het niet altijd evident is om bij ons in het atelier langs te komen. Wij maken ons graag op voor castings op verplaatsing,

in uitzonderlijke gevallen.

Dat kan zijn: personen die ernstig ziek zijn, personen die opgenomen zijn in het ziekenhuis, personen die moeilijk te been zijn, bij het uitvaartcentrum, ...


Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.


Onze kilometervergoeding bedraagt € 0,60/kilometer.

Het verlies van jouw trouwe vriend

Ook wanneer je jouw trouwe vriend(in) net verloren bent, kun je bij ons terecht voor het maken van een afdruk. Wij begrijpen als geen ander dat het afgeven van jouw huisdier een leegte nalaat en dat een afdruk van het pootje of snoetje kan helpen bij de verwerking van dit verlies.

Wij kunnen jou sneller van dienst zijn als je zelf bij ons kan langskomen in het atelier met jouw trouwste vriend(in). Uiteraard kunnen wij ook bij jou langskomen, maar dat hangt af of onze drukke agenda dit toelaat. Wij doen ons uiterste best en vragen daarom jouw begrip.

Prijzen?

Al onze beelden zijn uniek, maatwerk én worden gemaakt uit hoogwaardige materialen, zodat je ze een leven lang kan koesteren. We streven er naar om het betaalbaar en toegankelijk te maken voor iederéén!

Stuur ons een berichtje voor jouw prijs op maat.


*De prijs voor een handenbeeld van 2 volwassenen bedraagt € 275 excl. sokkel.

**De prijs voor een kleine hondenpoot bedraagt € 75 excl. sokkel.

Ieder beeld is uniek en ieder beeld staat voor een uniek verhaal.

Wens je graag meer van ons werk te zien? Klik dan even door naar