Handbeeld

Een handbeeld vertelt je een verhaal. Handen hebben oneindig veel details, ze kunnen voelen, ze kunnen aangeraakt worden, ze hebben misschien al een leven gewerkt of ze beginnen pas aan het leven ... 

Een handen casting kan gemaakt worden als herinnering aan een mooi moment, een kostbaar moment dat je een leven lang met je meedraagt. De liefde die personen met elkaar verbindt, de hechte band van een gezin, een huwelijk of jubileum, iemand die met verdiend persioen gaat, de onbetaalbare band tussen grootouders en kleinkinderen, maar evenzeer ook een hartbrekend afscheid, ... Er zijn ontelbare redenen om een handenbeeld te laten vereeuwigen en het is mogelijk met meerdere volwassenen en/of kinderen. Wij helpen je heel graag jouw tastbare herinnering te maken, voor altijd.

Hoe gaan we te werk?

Voor het maken van een handbeeld bestaan er twee manieren van werken. De manier van werken hangt af van welk handbeeld jij gekozen hebt; een 'rechtopstaand' of een 'liggend' handenbeeld. Geen nood, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.


Een rechtopstaand handbeeld wordt gemaakt met behulp van alginaat. Alginaat is milieu- en mensvriendelijk, is uiterst veilig en kan dus geen kwaad voor de huid. We mengen alginaat met lauw water, wat heel aangenaam aanvoelt. De handen gaan, in de vooraf geoefende positie, in een emmer gevuld met het alginaat en we wachten tot het 'geleerd' is. Dat wil zeggen dat het alginaat nu een stevige rubberachtige substantie is geworden in slechts 1 minuut tijd. Hierna halen we de handen één voor één uit de mal en laten we je graag ook al eens de binnenkant zien. Je zal versteld staan van wat je te zien krijgt!


Voor het maken van een liggend handbeeld gaan de handen in de juiste positie liggen op tafel. Ook hier wordt gebruik gemaakt van alginaat om de afdruk te kunnen maken. Het 'geleren' van het alginaat gebeurt in minder dan 5 minuten. Bovenop het alginaat komt nog een laag gips, wat het voor ons makkelijker maakt om achteraf op een efficiënte manier aan jouw beeld te kunnen werken. De totale duur van het maken van een liggend handbeeld duurt dus iets langer. 


Na het maken van de afdruk, nemen we afscheid van elkaar en gaan we verder aan de slag om van jouw kostbaar moment een tastbare herinnering te maken, voor altijd!

Omdat we er graag iets moois van maken, werken we met een levertermijn van ongeveer 10 weken.

EEN HANDCASTING

Vindt plaats in een rustige omgeving en we werken met uiterst veilige producten en materialen.


Het hele proces duurt ongeveer 30 à 45 minuten (inclusief extra informatie en uitleg).


We zijn zeer toegankelijk voor personen in een rolwagen. Er bevinden zich geen opstapjes voor het betreden van ons atelier en dat maakt het ook aangenamer voor mensen die moeilijk te been zijn.


Jouw beeld bestaat uitsluitend uit hars en NIET uit gips. Gips is zeer poreus en wij garanderen jou een beeld dat een leven lang meegaat.

Boek NU jouw afspraak en koester dit moment voor altijd!

“Wij hebben geluk gehad om een prachtige ervaring te mogen meemaken, een afdruk van onze handen. Het beeld is zo prachtig. Alles is zo echt. Iedere rimpel, plooi. Dit is voor de rest van ons leven. Bedankt hiervoor.”


Van Zele A.

Prijzen?

Al onze beelden zijn uniek, maatwerk én worden gemaakt uit hoogwaardige materialen, zodat je ze een leven lang kan koesteren. We streven er naar om het betaalbaar en toegankelijk te maken voor iederéén!

Stuur ons een berichtje voor jouw prijs op maat.


*De prijs voor een handenbeeld van 2 volwassenen bedraagt € 225 excl. sokkel.

SPOEDCASTING OP VERPLAATSING

OF CASTING AAN HUIS

Wij begrijpen als geen ander, dat het niet altijd evident is om bij ons in het atelier langs te komen. Wij maken ons graag op voor castings op verplaatsing,

in uitzonderlijke gevallen.

Dat kan zijn: personen die ernstig ziek zijn, personen die opgenomen zijn in het ziekenhuis, personen die moeilijk te been zijn, bij de begrafenisondernemer, ...


Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.


Onze kilometervergoeding bedraagt € 0,60/kilometer.

Wens je graag meer van ons werk te zien? Klik dan even door naar